Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předávání hasičského auta JSDHO Dolany

22. 11. 2009

       Dne 4. listopadu 2009 jsme byli požádáni SDH Dolany o ukázky disciplín mladých hasičů při příležitosti předávání zánovního zásahového vozu jednotce sboru dobrovolných hasičů obce, které dovezli hasiči z Anglie.

 

Obrazek

Na hřišti u hasičské zbrojnice byly zaparkovány různé typy požárních aut a různé druhy požární techniky, na kterou jsme se mohli všichni podívat. Byl tam i stan, ve kterém jsme se mohli nejen ohřát, protože ten den byla opravdu veliká zima, ale vyzkoušeli jsme si zde i naše znalosti o požární technice, prevenci a ochraně obyvatelstva. Nejprve proběhlo předání auta a představení výbavy dolanským hasičům od hasičů z Anglie. A poté přišla na řadu naše ukázka, mladších i starších žáků a to 60m s překážkami a štafeta požárních dvojic. Hasičky z Dolan zase předvedly požární útok.

 

Obrazek

A na závěr všem ukázkám nám ještě převedli dolanští hasiči vyproštění zraněné osoby z auta. Samozřejmě s novým autem. Bylo to velice zajímavé a určitě se to všem líbilo, myslím že i ,,dolaňákům“ se pracovalo velice dobře. V hasičárně bylo připraveno bohaté pohoštění a také propagační materiály o práci hasičů v Anglii.  Každý si mohl vzít co se mu líbilo. Hrála nám tam i živá hudba. Po skončení celého programu proběhl ohňostroj, který si připravili nejen dolanští, ale i angličtí hasiči. Po krásném ohňostroji jsme se pozdě večer rozcházeli plni dojmů a s bohatými zážitky.

Za SDH Trusovice Radka Siegelová

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Předávání vozu JSDH Dolany