Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antonín Pudl

Nejvyšší hasičské vyznamenání pro člena SDH Trusovice.

Dne 5. května bylo předáno našemu bratru Antonínu Pudlovi nejvyšší hasičské vyznamenání - titul Zasloužilý hasič. Slavnostní ceremoniál tradičně proběhl v sále Centra hasičského hnutí v Přibyslavi. Vyznamenání předával starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Ing. Karel Richter. 

Titul Zasloužilý hasič je výběrové vyznamenání, které se uděluje pouze členům - hasičům, kteří svojí celoživotní prací přispěli k rozvoji dobrovolného hasičstva. Při předání titulu je člen zapsán do Pamětní knihy Zasloužilých hasičů.

Antonín PUDL je dlouholetým členem  SDH a ve spolku aktivně pracuje od roku 1963. 

1973 - 1980 byl velitelem soutěžních družstev sboru

1980 - 1987 vedoucí mládeže

1974 - 1995 preventista obce Bohuňovice

1985 - 2014 místostarosta SDH

Toto jsou funkce, které zastával v našem sboru, kromě těchto, vykonával velké množství funkcí pro okrsek, pro Okresní sdružení a také pro ústředí SH ČMS, za svou práci dostal velké množství ocenění a mimořádných vyznamenání a medailí.

Jeho pomoc při přípravě a zajišťování většiny akcí je obrovská. Významně přispěl při výchově a výcviku mladých hasičů a je jim i nám svým přístupem morálním vzorem. Mluvím určitě za všechny, když řeknu, že si Tondu velmi vážíme, ceníme si jeho přínosu a zkušeností a s úctou blahopřejeme ke získání tohoto mimořádného ocenění, kterého se dostane jen těm nejzaslouženějším. Zanechává významnou stopu v historii našeho sboru a jako Zasloužilý hasič vstupuje do pomyslné síně slávy Hasičstva.

Gratulujeme! Výbor a členové SDH Trusovice

image.jpg