Jdi na obsah Jdi na menu
 


Josef Vlček

Pan Josef Vlček - ZASLOUŽILÝ HASIČ

 

 

 

Obrazek

 

       Dne 5.5.2006 bylo panu Josefu Vlčkovi, na zámku v Přibyslavi, uděleno nejvyšší vyznamenání Sdružení Hasičů Čech Moravy a Slezska medaile ZASLOUŽILÝ HASIČ. Tohoto udělení se pan Vlček ze zdravotních důvodů nezúčastnil, převzal ho starosta SDH Trusovice p. Weidinger. Slavnostní předání titulu p.Vlčkovi se uskutečnilo 27.5.2006 na hřišti v Trusovicích u příležitosti soutěže „O pohár starosty obce Bohuňovice“ za zvuku hasičské sirény.

       Pan Josef V l č e k se narodil 28.1.1917 a hasičem je od roku 1944. Jako zakládající člen musel řešit řadu problémů se kterými se nově vzniklý sbor potýkal. Bylo třeba zajistit potřebnou techniku a výstroj. V roce 1951 byl zvolen velitelem sboru a tuto funkci zodpovědně zastával až do odchodu do důchodu. Na soutěžích vystupoval jako rozhodčí. Tuto funkci vykonával na úrovni okresu. V roce 1955 byl zvolen za člena okresního výboru, pracoval jako instruktor, byl členem štábu výcviku a členem okresní komise rozhodčích. V těchto funkcích úspěšně působil v letech 1955-1980.

       Pan Josef Vlček je svou obětavou prací pro sbor vzorem a příkladem ostatním členům SDH Trusovice a patří mu proto velké poděkování za jeho celoživotní dílo.

výbor SDH Trusovice