Výroční zpráva o činnosti mládeže 2010

5. 12. 2010

Výroční zpráva o činnosti mládeže při SDH Trusovice za rok 2010

Tak jak každým rokem bývá zvykem, tak i letos píšu pár řádků, abych zrekapituloval činnost mládeže u SDH Trusovice.

Pro sezonu 2010 se nám podařilo sestavit 1 družstvo mladší kategorie a 1 družstvo starší kategorie. Dále máme také 4 dorostenky a 1 dorostence jednotlivce. Sezona začala na podzim loňského roku branným závodem požárnické všestrannosti v Nové Hradečné, kde mladší skončili na 5. místě a starší na 23. místě. Po tomto závodě následovala kratší pauza do ledna 2010, kdy jsme vyrazili na zimní halovou soutěž v Hlubočkách. Již v březnu jsme začali trénovat na trusovském hřišti, a to na druhé kolo hry Plamen ve Velkém Újezdě, a na okresní ligu mladých hasičů v požárním útoku. První soutěží byla pohárová soutěž v Nové Hradečné, kde se běžela štafeta dvojic a požární útok. Mladší žáci skončili na 8.místě a starší na 6 místě.  Další soutěží kam jsme vyrazili byla soutěž v Loučanech, která je součástí okresní ligy mladých hasičů. Po 14denním  pilném tréninku jsme se vydali na již zmiňované druhé kolo hry Plamen konané ve Velkém Újezdě. Mladší žáci skončili na 10. místě a starší i přes špatné umístěni na branném závodě na podzim loňského roku, skončili na celkovém pěkném 6. místě. Bohužel letos jsme neměli družstvo starších žáků s takovými zkušenostmi, aby postoupilo na krajské kolo této soutěže. Pro kategorii dorostu bylo okresní kolo pořádáno v Trusovicích, kde se našim dorostenkám, Radce Siegelová, Gabriele Krejčí, Lídě Tomanové a Lucce Posypankové spolu s děvčaty z Náměště na Hané, podařilo postoupit na krajské kolo dorostu, pořádané v Prostějově kde skončili ve všech disciplinách na 2 místě, tudíž toto místo jim patřilo i celkově. Náš dorostenec Tomáš Hradil doplnil družstvo Náměště na Hané, které skončilo na 3 místě. Posledním závodem letošní sezóny byl branný závod pořádaný v Senici na Hané kde běželi pouze mladší žáci a ti se umístili na  výborném 3. místě což pro ně bude přínosem pro příští rok v celostátní hře Plamen.

Během celé sezóny jsme se účastnili okresní ligy v požárním útoku, která se skládá z 10 samotných soutěží včetně soutěže konané u nás, kde bych zmínil umístění naších družstev a to mladší žáci se umístili na 14. místě  a starší žáci na 9.místě. Celkové umístění v okresní lize mladých hasičů v požárním útoku našich družstev je takové: mladší žáci 17. místo a starší žáci skončili na celkovém 8.místě. Bohužel se nezúčastnili posledních dvou závodů této ligy jelikož se po první podzimní soutěži rozpadli.

Kromě požárního útoku jsme se zúčastnili i závodů na 60 m překážek s těmito výsledky, a to :  hry Plamen - v kategorii mladší dívky Barbora Doupalová 4, Karolina Becková 8, a Michaela Wildungová na 12. místě, v kategorii mladší chlapci Petr Hrach 6, Filip Ambrozek 10, Ivan Kolyesnikov 14, a Jarda Wildung 16. místě.  Starší kluci Michal Brodacký 1, Petr Šimša 5, Rostislav Doupal 6, a David Pavelka na 11. místě. Další soutěží byl Olomoucký drak, kde bylo umístění následující: v kategorii přípravka vybojovala Michaela Wildungová 4.místo. V kategorii mladší dívky Karolina Becková 18. místo.V kategorii mladší kluci Petr Hrach 22. Jarda Wildung 23. Ivan Kolyesnikov 30. Filip Ambrozek 35. a Jakub Vašenka 36. místo. Starší kluci Petr Šimša 23. Rostislav Doupal 23. Patrik Lukeš 29. místo. Posledními šedesátkami byl Šumperský soptík, kde bylo umístění následující:  přípravka Michaela Wildungová 35. místo,  mladší dívky Karolina Becková 12 místo,  mladší kluci Ivan Kolyesnikov 36. Miloš Benešl 47. Jarda Wildung 57. a  Lukáš Hanus 62 . místo.  Starší kluci Petr Hrach 22. místo. Tento závodník měl ve své kategorii premiéru a zvládl ji výborně s časem 17,63 a tím získal 3 výkonostní třídu.

Závěrem této hodnotící zprávy bych chtěl poděkovat soutěžícím za reprezentaci SDH i obce, tak i trenérům,  kteří je ve svých volných chvílích připravují aby sportovní soutěžení zvládli co nejlépe.

Za SDH Trusovice
Tomáš Hradil a Miloš Siegel